Maartje is sinds 2011 werkzaam als advocaat. Zij heeft, voordat ze samen met Hester BAIS Legal B.V. heeft opgericht, 7 jaar in loondienst gewerkt. Maartje adviseert en procedeert over diverse uiteenlopende onderwerpen, maar met name over bancaire aangelegenheden en ingewikkelde financierings- & zekerhedenvraagstukken. Daarbij kan gedacht worden aan rentederivaten, het opzetten financieringsconstructies, het verstrekken en/of uitwinnen van zekerheden, LMA documentatie, factoring, sale and leaseback constructies en het verstrekken en/of beëindigen van krediet.

Maartje is in staat om (zeer) complexe vraagstukken snel te doorgronden. Haar hart gaat pas echt snel kloppen als het moeilijk wordt en geen enkel probleem is haar te ingewikkeld. In haar vrije tijd struint ze met plezier door nieuwe jurisprudentie. Haar (actuele) kennis op het gebied van zekerheden en insolventierecht is uitmuntend. In 2017 heeft Maartje de Grotius specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden cum laude (cijfer 8,5 gemiddeld) afgerond. Ook heeft zij ruim 5 jaar als (waarnemend) curator gewerkt. In dat kader heeft zij de CPO specialisatieopleiding tot curator (cijfer 8,1 gemiddeld) afgerond. Maartje houdt zich naast het financieel recht nog steeds bezig met herstructureringen.

Auteur

Maartje publiceert regelmatig. Zo is zij vaste medewerker van Sdu OpMaat Financieel Recht en Rechtspraak Financieel Recht (RF) van Kluwer. Ook schreef Maartje in zowel 2017 (130) als in 2019 (109) een annotatie in JOR op het gebied van rentederivaten. In haar noot uit 2019 gaat Maartje in op een eveneens zeer actueel thema, namelijk verrekening door een bank van haar vordering met een aanbieding uit het UHK in geval van een faillissement van een klant van een bank. 

Redacteur

Ook is Maartje sinds mei 2019 lid van de kernredactie van de Financial Law huB van Sdu en vormt zij samen met mr. dr. Rogier Stijnen de redactie van Kluwer's Rechtspraak Financieel Recht

Docent

Maartje doceert over allerhande onderwerpen binnen het financieel recht, onder andere voor Sdu. Ook verzorgde zij in oktober 2020 een webinar voor het CPO over het recht op de zakelijke betaalrekening.